Spaghetti al sole d'agosto - August sun spaghetti
HELLANTHUS ANNUS
Common sunflower
(The Garden at Eichstätt)
Ingredienti per 6 persone:
spaghetti; 6 pomodori; aglio; un girasole; una rosa;
un garofano; un pizzico di ginestra; parmigiano; sale.
Tagliate a pezzi i pomodori maturi e fateli cuocere in un tegame di terracotta con due spicchi d'aglio pestato. Aggiungete qualche foglia di basilico tritata insieme ai petali spezzettati di un girasole, di una rosa, di un garofano e un pizzico di fiori di ginestra. Fate cuocere ilk tutto per circa un quarto d'ora a fuoco lento spruzzandolo con mezzo bicchiere di vino di tanto in tanto, per non fare asciugare troppo. Aggiustate di sale e poi con questo sughetto condite gli spaghetti, cotti " al dente". Portate subito in tavola e condite con parmigiano grattugiato.
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Ingredients for six:
Spaghetti pasta, six tomatoes, garlic, one sunflower, one rose, one pink (Dianthus), some broom flowers, ½ glass of red wine, Parmesan cheese, salt
Cut the tomatoes to pieces and cook them in a terra-cotta pan with two mashed garlic cloves. Mince some basil leaves with the flowers’ petals, and add them to the tomatoes. Cook the whole for 15’, adding salt and wine. Meanwhile cook the spaghetti in salty water: when the pasta is “al dente” drain it and add it to the sauce. Serve with the grated Parmesan.
Spaghetti pasta, six tomatoes, garlic, one sunflower, one rose, one pink (Dianthus), some broom flowers, ½ glass of red wine, Parmesan cheese, salt
Cut the tomatoes to pieces and cook them in a terra-cotta pan with two mashed garlic cloves. Mince some basil leaves with the flowers’ petals, and add them to the tomatoes. Cook the whole for 15’, adding salt and wine. Meanwhile cook the spaghetti in salty water: when the pasta is “al dente” drain it and add it to the sauce. Serve with the grated Parmesan.
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